מהו שרת VPS
כל רשת האינטרנט מבוססת על שרתים. מהו שרת? זהו כונן מחשב ענק, המאחסן בתוכו מידע רב, של המחשבים הכלולים ברשת. ברחבי העולם, יש חוות שרתים. בכל חווה, יש מחשבי ענק, ותנאי קירור. כיוון שמנוע השרת עובד קשה, יש צורך להזרים קירור כדי לצנן את השרתים. גם בישראל, יש חוות שרתים בפתח תקווה, בתל אביב, בראש העין ובירושלים. יש עסקים מאחסנים את כל המידע בשרת פיזי, ויש עסקים הרוכשים שטח שרת דיגיטלי.
סוגים שונים של שרתים
ישנם סוגים שונים של שרתים. לכל סוג של שרת, יש תפקיד וייעוד אחר. יש שרתים המיועדים לאחסון מייל. יש סוג אחר של שרתים, המאחסנים דומיינים וכתובות של אתרים. וכמובן, יש שרתי ענק המיועדים לאחסון נתונים. בשנים האחרונות, יותר ויותר בעלי עסקים מעדיפים לשכור שרת VPS פרטי.
יש שרתים דיגיטליים, שהכניסה אליהם היא דרך קישור חיצוני, דרכו מגיעים אל פאנל ניהול. שרתים אלו, אינם מנוהלים דרך אתר אינטרנט, אלא דרך תוכנת ניהול חיצונית המאוכסנת בענן. לעומת זאת, יש שרתים דיגיטליים, שממשק הניהול שלהם נעשה דרך אתרי אינטרנט. כדי להיכנס לממשקים אלו, יש צורך בקוד וסיסמא.
טכנולוגיית הענן מאפשרת שרתים דיגיטליים
איך נוצרה האפשרות לאחסן מידע בשרת וירטואלי? במשך עשרות השנים מאז פיתוח השרתים הראשונים, התרגלנו לכך ששרת- הוא מחשב פיזי. אולם בעשור האחרון, הלכה והתפתחה במהירות מסחררת טכנולוגיית הענן. מיליארדי לקוחות בעולם, התחילו לשכור שטחי אכסון בענן. ככל שיותר התפתחה טכנולוגיית הענן, התפתחו שטחים וירטואליים בענן.
מה אפשר לאחסן על שרת דיגיטלי פרטי?
בשרת דיגיטלי פרטי, אפשר לשמור כל סוג מידע שרוצים. חברות המספקות שרתים דיגיטליים, מציעות גיבוי יומי של החומר בשרת. על מנת למנוע חדירות ופריצות אל השרת מחומרים לא רצויים, יש חומת אש חזקה המגינה על השרת.
מרכיבים של שרת דיגיטלי
לכל שרת פיזי יש מרכיבים. גם לשרת דיגיטלי, יש מרכיבים הזהים לשרת פיזי. לכל שרת יש נפח אכסון. יש גם זיכרון ונפח וסוג מעבד. ממש כמו בשרת פיזי. אפשר לבחור האם לשרת תהיה כתובת IP אחת, או מספר כתובות IP.
נפח אכסון- לשרת דיגיטלי, יש שטח של נפח אכסון. נפח בסיסי ברוב החברות בעולם, הוא 5 ג'יגה בייט. אולם ניתן גם לשכור שרתי ענק דיגיטליים בעלי נפח של 4,000 ג'יגה בייט, ואף 5,000 ג'יגה בייט ומעלה.
איזו גישה יש למשתמשי הקצה של השרת הדיגיטלי
כאשר לקוח שוכר שרת פיזי פרטי, בעת מעבר העסק, עליו לטפל בהעברת החומרה של השרת. לעומת זאת- בשרתים דיגיטליים אין צורך לנייד את השרת בעת מעבר. למשתמשי הקצה של שרתים דיגיטליים, אין גישה אל החומרה. אולם, המשתמש יכול להיכנס אל פאנל הניהול, ולארגן את הקבצים בתיקיות השונות. התוכנה הנפוצה ביותר לניהול שרתים דיגיטליים, היא .C panel